The 5 languages of Appreciation in the Workplace

Mere arbejdsglæde med ‘De 5 sprog til værdsættelse’

Mindful Rich Work - The 5 languages of Appreciation in the Workplace - Gary Chapman Paul White

“Motivation by Appreciation” kan øge mængden af autentisk og personlig værdsættelse i dagligdagen, og kan anvendes i projektgrupper, afdelinger og ledergrupper, i både private og offentlige virksomheder samt i frivillige organisationer.

Workshoppen og den tilhørende test er udviklet af Dr. Paul White i samarbejde med Gary Chapman, baseret på bogen “The 5 languages of Appreciation in the Workplace”.

Mangel på autentisk og individuel værdsættelse fra ledere, kollegaer og medarbejdere kan være medvirkende årsag til:

stress, udbrændthed, fravær, konflikter, dårlig performance, negativitet og høj udskiftning af medarbejdere

Hvis alle i virksomheden og organisationen bliver bedre til at vise autentisk og individuel værdsættelse – på den måde det mest giver mening for den enkelte, vil det medføre:

Øget arbejdsglæde og motivation, mindre sygefravær, øget effektivitet, færre opsigelser, øget kundetilfredshed, bedre relationer, en positiv kultur og et bedre arbejdsmiljø

Vidste du det?

De fleste ledere (89%) tror at medarbejderne siger op, fordi de ønsker mere i løn, vil have nye udfordringer eller ønsker noget nyt på deres CV, imens kun 11% tror, at medarbejderne rejser af mere psykologiske årsager.

Men faktisk forholder det sig sådan at 79% af medarbejderne forlader deres job, fordi de ikke føler sig værdsat (Det er kun 21% der rejser pga. løn osv.)

51% af lederne tror de er gode til at vise at de værdsætter deres medarbejdere, mens kun 17% af medarbejderne føler dette, fordi de ikke nødvendigvis taler same sprog indenfor værdsættelse.

80% vil arbejde hårdere hvis de føler sig mere værdsat.

50% vil godt blive længere på arbejdet, hvis de føler sig mere værdsat.

Mange virksomheder er relativt gode til performance drevet anerkendelse, under medarbejdersamtalen, i teams og på plenum, men de er ikke gode til at vise autentisk og individuel værdsættelse, på en måde så det giver mening for den enkelte. Yderligere er de færreste gode til at værdsætte hinanden i en travl dagligdag.

Hvordan virker det?

De 5 sprog til værdsættelse i bogen er: Værdsættende ord, kvalitetstid, tjenester, gaver (og “passende fysisk berøring” som lige nu ikke er med i testen).

Motivation by Appreciation (MBA) testen vil afsløre dine 2 foretrukne sprog indenfor værdsættelse, samt dit mindst foretrukne sprog (din blinde vinkel).

Yderligere vil testen afsløre hvilke konkrete handlinger du foretrækker indenfor dit primære sprog.

Book en workshop

En Motivation by Appreciation (MBA) workshop eller forløb består af undervisning, video, diskussion, øvelser og en individuel test pr. deltager.

Under workshoppen vil deltagerne lære hvordan de bedre kan vise hinanden værdsættelse, for at skabe et bedre arbejdsmiljø til glæde for alle.

Workshoppen kan udvides med emner som motivationsfaktorer, god ledelse og work/life balance.

Workshoppen leveres af en konsulent, der er certificeret i henhold til bogen The 5 Languages of Appreciation in the Workplace af Gary Chapman og Paul White.

Workshoppen tilpasses så vidt muligt jeres nuværende situation og udfordringer.

Workshoppen leveres normalt på engelsk, men kan fra 2017 også leveres på dansk takket være vores samarbejde med Human Univerz, som netop har udgivet bogen på dansk.

Book din workshop i dag på tlf. 22234302

Skriv til os og hør nærmere om De 5 sprog til værdsættelse